Εξοικονόμηση Ενέργειας / Ενδεικτικά Έργα

Ξενοδοχείο στην Αρκαδία

Αντικατάσταση πετρελαίου με αντλία θερμότητας 45 kW για τη κάλυψη ποσοστού 80% σε θέρμανση και σε ΖΝΧ σε ξενοδοχείο στην Αρκαδία

Ξενοδοχείο στην Αρκαδία ζήτησε τη βοηθειά μας για να μειώσει τις ενεργειακές του ανάγκες σε θέρμανση και ζεστά νερά χρήσης (ΖΝΧ). Η λύση που του προτάθηκε αφορούσε την εγκατάσταση αντλία θερμότητας υψηλής απόδοσης. Σύμφωνα με τις καταναλώσεις του ξενοδοχείου και το βαθμό απόδοσης της αντλίας θερμότητας το ποσοτό εξοικονόμησης αγγίζει το 67%, ενώ το ετήσιο όφελος αντιστοιχεί σε 6.301 Ευρώ. Τέλος ο χρόνος απόσβεσης ανέρχεται σε 2,83 χρόνια.

pinakasarkadia

Ξενοδοχείο στην Βούλα

Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας ψύξης – θέρμανσης σε ξενοδοχείο στη Βούλα Αττικής

Ξενοδοχείος στη Βούλα Αττικής ζήτησε τη βοηθειά μας για να αντικαταστήσει το πετρέλαιο στη θέρμανση και τα παλιά ενεργοβόρα κλιματιστικά για ψύξη. Η λύση που προτάθηκε αφορά την εγκατάσταση αντλίας θερμότητας τόσο για τη θέρμανση, όσο και για τη ψύξη. Παρακάτω παραθέτονται οι πίνακες εξοικονόμησης για τη λειτουργία σε θέρμανση και για τη λειτουργία σε ψύξη καθώς και το συνολικό ποσό εξοικονόμησης σε ετήσια βάση. 

 

Πίνακας εξοικονόμησης ενέργειας στη θέρμανση

voula2

voula3

Ξενοδοχείο στη Κέρκυρα

Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας 72 kW για τη παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης (ΖΝΧ) σε ξενοδοχείο στη Κέρκυρα

Ξενοδόχος στη Κέρκυρα μας εξέθεσε την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας στα ζεστά νερά χρήσης (ΖΝΧ) στο ξενοδοχείο του. Η ENERGOPLAN του πρότεινε την αντικατάσταση του υπάρχοντος λέβητα πετρέλαιου με σύγχρονη αντλία θερμότητας 72 kW. Το ποσοστό εξοικονόμησης που επιτυγχάνεται αγγίζει το 71%, ενώ το ετήσιο όφελος του ξενοδοχείου ανέρχεται στα 20.109 Ευρώ.

kerkyra

Ξενοδοχείο στην Καλλιθέα

Αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου με αντλία θερμότητας φυσικού αερίου σε Ξενοδοχείο στη Καλλιθέα

Η λύση που προκρίθηκε σε ξενοδοχείο στη Καλλιθέα Αττικής αφορά την αντικατάσταση του λέβητα πετρελαίου με αντλία θερμότητας φυσικού αερίου. Με αυτό το τρόπο δεν επήλθε εξοικονόμηση ενέργειας και χρήματος μόνο στη θέρμανση, αλλά και στη ψύξη. Το ποσοστό εξοικονόμησης των χρημάτων σε σχέση με το πετρέλαιο ανέρχεται στο 72,38% ενώ το ποσό εξοικονόμησης ανέρχεται στα  28.952 € ετησίως.

kallithea

Ξενοδοχείο στο Χαϊδάρι

Εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος ψύξης – θέρμανσης και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης σε ξενοδοχείο στο Χαιδάρι Αττικής

Σε ξενοδοχείο στο Χαιδάρι προτάθηκε η εγκατάσταση 3 αντλιών θερμότητας συνολικής ισχύος 69 kW για τη κάλυψη των αναγκών σε ψύξη – θέρμανση καθώς και η εγκατάσταση αντλίας θερμότητας 45 kW, η οποία θα λειτουργεί συνδυαστικά με ηλιοθερμικό σύστημα (30m2) για τη παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ).

Στους παρακάτω πίνακες φαίνεται η εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται.

xaidari1

Ξενοδοχείο στη Ρόδο

Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας σε συνδυασμό με ηλιοθερμικό σύστημα 60 m2 σε ξενοδοχείο στη Ρόδο για τη κάλυψη των αναγκών σε ζεστό νερό χρήσης

Ξενοδοχείο στη Ρόδο μας εξέθεσε την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργεια στα ζεστά νερά χρήσης και η ENERGOPLAN του πρότεινε ηλιοθερμικό σύστημα 60 τ.μ. σε συνδυασμό με αντλία θερμότητας 45 kW για τη κάλυψη των αναγκών του.

Κλινική στη Θεσσαλονίκη

Αντικατάσταση πετρελαίου και συστήματος ψύξης με 3 αντλίες θερμότητας, 262 kW έκαστη, σε κλινική στη Θεσσαλονίκη

Κλινική στη Θεσσαλονική μας εμπιστεύθηκε για την εξεύρεση λύσης για την  αντικατάσταση του υπάρχοντος συστήματος θέρμανσης και ψύξης. Η λύση που προτάθηκε αφορά την εγκατάσταση 3 αντλιών θερμότητας θέρμανσης – ψύξης υψηλής απόδοσης (262 kW έκαστη). Το ποσοστό εξοικονόμησης στη θέρμανση φτάνει το 72 %, ανώ το ποσοστό στη ψύξη αγγίζει το 60%. Το συνολικό ετήσιο οικονομικό όφελος ανέρχεται στις 102.505 Ευρώ.

Πίνακας εξοικονόμησης ενέργειας από αντλία θερμότητας στη θέρμανση

thessaloniki1

Πίνακας εξοικονόμησης ενέργειας από αντλία θερμότητας στη ψύξη

thessaloniki2

Ξενοδοχείο στα Καλάβρυτα

Εγκατάσταση ηλιοθερμικού συστήματος για τη παραγωγή ΖΝΧ σε ξενοδοχείο στα Καλάβρυτα

Η ENERGOPLAN κλήθηκε να καλύψει τις ανάγκες του ξενοδοχείου σε ΖΝΧ με την εγκατάσταση ενός ηλιοθερμικού συστήματος 40 τ.μ. με τη χρήση ηλιακών σωλήνων κενού. Ακολουθεί ο πίνακας εξοικονόμησης.

Ξενοδοχείο στον Βόλο

Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας 24 kW για τη θέρμανση πισίνας στο Βόλο Μαγνησίας

Ξενοδοχείο στο Βόλο μας εξέθεσε την ανάγκη για τη θέρμανση της πισίνας του. Η ENERGOPLAN σύμφωνα με τα δεδομένα του χώρου πρότεινε την εγκατάσταση αντλίας θερμότητας 24 kW για τη θέρμανση της πισίνας – Ακολουθεί ο πίνακας εξοικονόμησης.

volos

Ξενοδοχείο στη Λιβαδειά

Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας για τη θέρμανση στη Λιβαδειά

Ξενοδοχείο στη Λιβαδειά ζήτησε τη βοηθειά μας για να μειώσει τις ενεργειακές του ανάγκες στη θέρμανση. Η λύση που του προτάθηκε αφορούσε την εγκατάσταση αντλία θερμότητας υψηλής απόδοσης ισχύος 23 kW. Σύμφωνα με τις καταναλώσεις του ξενοδοχείου και το βαθμό απόδοσης της αντλίας θερμότητας το ποσοστό εξοικονόμησης αγγίζει το 73%, ενώ το ετήσιο όφελος αντιστοιχεί σε 6.503 Ευρώ. Τέλος ο χρόνος απόσβεσης ανέρχεται σε 1,66 χρόνια.

leivadeia

Ξενοδοχείο στο Λασίθι

Εγκατάσταση 2 αντλιών θερμότητας για ζεστό νερό χρήσης σε ξενοδοχείο στο Λασίθι

Η ENERGOPLAN κλήθηκε να καλύψει τις ανάγκες του ξενοδοχείου σε ζεστό νερό χρήσης με την εγκατάσταση 2 αντλιών θερμότητας ισχύος 5 kW έκαστη. Ακολουθεί ο πίνακας εξοικονόμησης.

lasithi

Ξενοδοχείο στην Κρήτη

Εγκατάσταση αντλίας θερμότητας για την εξοικονόμηση ενέργειας στο ζεστό νερό χρήσης σε ξενοδοχείο στη Κρήτη

Ξενοδοχείο στην Κρήτη ζήτησε τη βοηθειά μας για να μειώσει τις ενεργειακές του ανάγκες σε ζεστά νερά χρήσης (ΖΝΧ). Η λύση που του προτάθηκε αφορούσε την εγκατάσταση αντλία θερμότητας υψηλής απόδοσης, ισχύος 23 kW. Σύμφωνα με τις καταναλώσεις του ξενοδοχείου και το βαθμό απόδοσης της αντλίας θερμότητας το ποσοστό εξοικονόμησης αγγίζει το 72,60%, ενώ το ετήσιο όφελος αντιστοιχεί σε 4.787 Ευρώ. Ακολουθεί ο πίνακας εξοικονόμησης.

krhth

Ξενοδοχείο στο Κιλκίς

Εξοικονόμηση ενέργειας σε ξενοδοχείο στο Κιλκίς με τη χρήση αντλίας θερμότητας για τη ψύξη – θέρμανση

Ξενοδοχείο στο Κιλκίς ζήτησε τη βοηθειά μας για να μειώσει τις ενεργειακές του ανάγκες στη θέρμανση / ψύξη. Η λύση που του προτάθηκε αφορούσε την εγκατάσταση αντλία θερμότητας υψηλής απόδοσης ισχύος 49 kW. Σύμφωνα με τις καταναλώσεις του ξενοδοχείου και το βαθμό απόδοσης της αντλίας θερμότητας το ποσοστό εξοικονόμησης αγγίζει το 64,3%, ενώ το ετήσιο όφελος αντιστοιχεί σε 3.188 Ευρώ. Ακολουθεί ο πίνακας εξοικονόμησης.

kilkis

Ξενοδοχείο στην Κρήτη (2)

Εγκατάσταση ηλιοθερμικού συστήματος 20 τ.μ. σε ξενοδοχείο στη Κρήτη για τη παραγωγή ζεστού νερού χρήσης

Ξενοδόχος στη Κρήτη μας εξέθεσε την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας στα ζεστά νερά χρήσης (ΖΝΧ) στο ξενοδοχείο του. Η ENERGOPLAN του πρότεινε την μερική αντικατάσταση του πετρέλαιου με ηλιοθερμικό σύστημα για τη παραγωγή ΖΝΧ. Ακολουθεί ο πίνακας εξοικονόμησης.

krhth2