Συστ. Φωτισμού & Διαχείρισης / Συστήματα Φωτισμού / Οδοφωτισμός PL-5020

Το αυτόνομο φωτιστικό δρόμου PL-5020, το οποίο χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια και τη τεχνολογία των λαμπτήρων LED, προσφέρει αυτονομία, εξοικονόμηση ενέργειας και δυνατότητα ηλεκτροφωτισμού τόσο σε δρόμους, πάρκα και πλατείες, όσο και σε περιοχές όπου δεν είναι εύκολη η σύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρισμού. Με ένα μικρό φωτοβολταïκό πάνελ υψηλής απόδοσης η ηλιακή ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική, αποθηκεύεται σε ειδικούς συσσωρευτές και τελικά αξιοποιείται για τη τροφοδοσία των λαμπτήρων LED κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι ηλεκτρονικοί λαμπτήρες LED είναι η πιο πρόσφατη καινοτομία στην τεχνολογία των λαμπτήρων για πολύ μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας και εξαιρετική ποιότητα φωτός.

PL-5020Ο οδοφωτισμός με φωτοβολταϊκό πάνελ και μπαταρία αποτελεί μία τεχνολογικά προηγμένη και φιλική προς το περιβάλλον λύση φωτισμού για τις πόλεις. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δρόμους (δημοτικός φωτισμός), αλάνες, κτίρια αλλά και σε χώρους στάθμευσης κλπ. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι μπορεί να τοποθετηθεί σε χώρους όπου δεν υπάρχουν καλώδια για την τροφοδοσία των φωτιστικών σωμάτων. Έχει εύκολη τοποθέτηση και πρακτικά μηδενική συντήρηση. Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι δεν χρειάζεται ενσύρματη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος για να λειτουργήσει αποτελει μία οικονομικά συμφέρουσα επιλογή.

Ιδιαίτερα μεγάλο δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας παρουσιάζει ο δημοτικός φωτισμός. Με βάση έρευνα που πραγματοποιήθηκε και αφορά τις χώρες τις Ευρωπαïκής Ένωσης, διαπιστώθηκε ότι η ετήσια κατανάλωσή του δημοτικού φωτισμού κυμαίνεται μεταξύ 40 και 80 kwh ανά κάτοικο ή μεταξύ 10 και 30 kwh ανά χιλιόμετρο οδού. Πλήθος πόλεων της χώρας ξεπερνούν κατά πολύ ακόμη και τα ανώτατα όρια αυτής της στατιστικής έρευνας δείχνοντας τον ενεργοβόρο φωτισμό τους. Πρακτικά σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας ο φωτισμός εμφανίζει ελάχιστο δυναμικό εξοικονόμησης ενέργειας της τάξης του 50% στην τρέχουσα κατανάλωση. Η εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό θα πρέπει να έχει ως αντικείμενο ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, που θα τεκμηριώνεται τεχνικο-οικονομικά.

 

Πλεονεκτήματα

 

Μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα και οπουδήποτε χρειαζόμαστε φωτισμό (απομακρυσμένες περιοχές, πάρκα, πλατείες, δρόμους) καθώς δεν χρειάζεται σύνδεση με το δίκτυο.

Χρειάζεται πολύ λιγότερη συντήρηση από τα συμβατικά συστήματα οδοφωτισμού.

Είναι ασφαλές γιατί δεν έχει εξωτερικά καλώδια και δεν υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας ή βραχυκυκλώματος.

Με αυτόν τον τρόπο φωτισμού παράγουμε πράσινη ενέργεια ενώ δεν ρυπαίνουμε καθόλου την ατμόσφαιρα. 

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 

Λάμπα:

Τύπος: Led 4 X 15 W = 60 W

Φωτεινότητα: 5550-6000 lm

Χρώμα: warm / cool white

Γωνία φωτός: 40o to 50o

Κατάλληλη για εξωτερική τοποθέτηση (IP65)

Παροχή:

Φωτοβολταïκό panel: Μονοκρυσταλλικό πυρίτιο 50W (1 panel)

Φορτιστής: Ψηφιακός, παλμός 24V5A/12V10A

Μπαταρία: 12V/70 AH, 24V/40Ah, κλειστού τύπου GEL rechargeable, βαθείας εκφόρτισης

Inverter: 12V ή 24V/200W

Χαρακτηριστικά :

Χάλυβας, εν θερμώ γαλβανισμένος.

Τμήμα τοποθέτησης μπαταρίας – φορτιστή.

Δυνατότητα τοποθέτησης κάδου απορριμμάτων.

Αυτονομία:

10 ώρες / την ημέρα, για 3 μέρες με συννεφιά.

Εγγυήσεις:

Φωτεινότητα: 2 χρόνια

PV panels: 3 χρόνια

Μπαταρία: 2 χρόνια

Certifications:

CE (all components)

Κατεβάστε το τεχνικό φυλλάδιο (PDF)